חברות וחברים יקרים,
בשבוע שעבר, העניקה ועדת אות זכויות האדם על שם אמיל גרינצוויג אות מפעל חיים מיוחד לדליה קרשטיין על פועלה כמנכ"לית המוקד להגנת הפרט.
כך כתבה ועדת האות, המוענק מטעם האגודה לזכויות האזרח בישראל, בנימוקיה:
"דליה קרשטיין הייתה המנכ"לית של המוקד להגנת הפרט במשך 26 שנים. בשנים אלה סייע המוקד לעשרות אלפי פלסטינים להתמודד עם הפרות זכויות האדם שלהם על ידי רשויות ישראליות, ועם עוינות הבירוקרטיה של הכיבוש. כמנכ"לית המוקד להגנת הפרט, דליה התוותה את דרכו בצניעות, בהתמדה ובהצלחה רבה, והפכה אותו מארגון קטן לאחד הארגונים המשמעותיים בישראל בתחום זכויות האדם בשטחים הכבושים. לכל אורך הדרך גילתה דליה מחויבות אמתית לזכויות אדם ונחישות לטפל בכל מי שזכויותיו נפגעו."
אנו מברכים את דליה על קבלת אות כבוד זה, וגאים על כך שוועדת האות מכירה במרכזיותו של המוקד בקהילת זכויות האדם בישראל.
עד לפרישתה בשנה שעברה, פעלה דליה ללא לאות לעיצוב המוקד והפיכתו לארגון שהוא כיום – ארגון המתאפיין במקצוענות והתמדה חסרת פשרות גם במקרים שנדמים חסרי תקווה. לצד הסיוע במקרים פרטניים, פיתחה דליה את אופן הפעולה שהפך לסימן ההיכר של המוקד: הגשת סדרת עתירות לבית המשפט בנוגע למקרים פרטניים שנבחרו בצורה אסטרטגית כדי להשיג שינוי מדיניות רחב היקף.
דליה הובילה את המוקד להישגים עקרוניים רבים, ביניהם ניתן למנות את ההסדר בעניין מסירת הודעה על מעצרם של פלסטינים ומקום החזקתם; חשיפת מתקן הכליאה הסודי 1391 והפסקת השימוש בו; האישור שנתנה ישראל לאיחוד המשפחות בגדה המערבית של כ-32,000 אנשים; וכן שלל הלכות מקילות באשר לאופן יישומו של חוק האזרחות והכניסה לישראל (הוראת שעה), המאפשרות לפלסטינים להתגורר עם משפחותיהם בירושלים המזרחית.
הנהלת המוקד וצוות העובדים מחויבים לשמירה על סטנדרט המצוינות שהציבה דליה, ולבנייה על הישגי העבר כדי להתמודד עם האתגרים הניצבים בפנינו כיום.
כדי לעשות זאת, אנו זקוקים לעזרתכם. אני מזמין אתכם לתרום למוקד לרגל מתן אות יוקרתי זה.
איחולים רבים,
יוסי שורץ
יו"ר הנהלת המוקד להגנת הפרט
|